4 oktober 2016

Angst – en paniekstoornissen overwinnen in Hoofddorp

Jouw coach in Hoofddorp tegen angst en/of paniekstoornissen

Mijn hoogsensitiviteit, helder voelen, helder weten en creativiteit zijn inmiddels mijn grootste gaven. Ze hebben mij al op jonge leeftijd tot een heel natuurlijke inspiratiebron voor mijn omgeving gemaakt, zonder dat ik mij hiervan bewust was.

paniekstoornissen vrij Beeld 2017
Mijn naam is Brigitte Berg.
Ik ben 1955 in Kassel, Duitsland geboren.
In 1996 ben ik met een Nederlandse man getrouwd en dat is de reden waarom ik nu in Hoofddorp leef.

Door mijn eigen lijdensweg ontstond al vroeg de behoefte na meer kennis om veranderingen in mijn leven aan te kunnen brengen.
Ik vroeg mij af wat in anderen omgaat, waarom zij mij niet konden begrijpen ondanks wij dezelfde taal spraken.

Ik heb als jonge vrouw veel mooie landen mogen bereizen, heb veel geleerd over de cultuur en het leven van de mensen en hun godsdienst.
Het is mij toen opgevallen dat de meeste mensen naar hetzelfde op zoek waren. Veranderingen, voldoening, erkenning, liefde en succes.

Ik bleef zoeken omdat ik graag wilde begrijpen en begrepen worden. En vooral ook om uit mijn vreselijke angst en paniekstoornissen te komen. Ja, deze angst en paniekstoornissen hebben mijn leven overheerst en mij weerhouden in actie te komen, om mijn volledig potentieel te ontvouwen.

Dat ik uit angst het huis niet meer uit durfde te gaan heeft mij de mogelijkheid gegeven veel te studeren onder andere Psychologie, Cognitieve gedragstherapie en natuurlijk ook over angst en paniekstoornissen. En het is mij met wat inspanning gelukt de bijna 18 jaar durende paniekstoornissen en angst te overwinnen. Door mijn eigen ervaring hiermee, wil ik nu anderen middels coaching helpen hun angst en/of paniekstoornissen veel sneller te overwinnen.

Ik heb een aantal workshops en opleidingen gevolgd en ook wat ‘diploma’s verzameld’. Onder andere Personal Coaching, Counseling, Stervensbegeleiding, Regressie- en Hypnotherapie, Master Energetische Therapie naar Energetic Therapy/Janosh, Quantum-Touch, Blue Dot Energie Healing, Reconnectieve Healing. Ook heb ik mij bezig gehouden met Edelsteen- en Bachbloesemtherapie en Spirituele Ontwikkeling.

Mijn invoelend vermogen in anderen en in bepaalde situaties biedt jou en mij de mogelijkheid, effectief op verschillende niveaus met elkaar te werken.
Denk hierbij niet alleen aan lichaam, geest en ziel, maar vooral ook aan gevoel.

Uit ervaring weet ik, dat alleen luisteren naar het verstand zonder het juiste gevoel erbij te betrekken, op den duur niet de gewenste veranderingen oplevert. Het terugvallen in oude patronen kan daarom zeer frustrerend en teleurstellend zijn.
Te vaak rennen wij onbewust achter voldoening, erkenning, waardering, financiële beloning en/of uitdaging aan. Dat houdt ons in het oude bekende hamsterrad. Het lijkt dat wij de uitgang niet kunnen vinden. Zo blijven wij in ongewenste situaties hangen. Dat hindert ons, in onze eigen kracht en macht te komen, en ons prachtig potentieel te kunnen leven.

Om echte veranderingen in je leven te brengen moet je juist durven eruit te stappen en over de drempels,
die je pad beslist gaan kruisen, heen gaan.

De bedoeling van gedachten is emoties op te roepen en emoties hebben als doel jou aan te zetten tot actie = DOEN
Dat inzicht heeft mij ertoe aangezet mijn leven te veranderen.
De afgelopen jaren ben ik zelf een moeizame maar ook waardevolle weg gegaan om te ontwikkelen van hooggevoelig naar hoogbewust.

Als jij kiest om met mij te gaan werken, sta ik je met mijn passie, levenservaring en kennis ter beschikking.
Met liefde en toewijding aan jouw succes ga ik jou uitdagen, prikkelen en confronteren, maar ook inspireren en motiveren.

Ik hoop jou in mijn coaching praktijk in Hoofddorp welkom te heten.