4 oktober 2016

Angst – en paniekstoornissen overwinnen in Hoofddorp

Angst- en/of paniekstoornissen overwinnen in Hoofddorp

Mijn hoogsensitiviteit, helder voelen, helder weten en creativiteit zijn inmiddels mijn grootste gaven. Ze hebben mij al op jonge leeftijd tot een heel natuurlijke inspiratiebron voor mijn omgeving gemaakt, zonder dat ik mij hiervan bewust was.

paniekstoornissen vrij Beeld 2017
Mijn naam is Brigitte Berg.
Ik ben 1955 in Kassel, Duitsland geboren.
In 1996 ben ik met een Nederlandse man getrouwd en dat is de reden waarom ik nu in Hoofddorp woon.

Door mijn eigen lijdensweg ontstond al vroeg de behoefte na meer kennis om veranderingen in mijn leven aan te kunnen brengen. Ik vroeg mij af wat in anderen omgaat, waarom zij mij niet konden begrijpen ondanks wij dezelfde taal spraken.

Ik heb als jonge vrouw veel mooie landen mogen bereizen, heb veel geleerd over de cultuur en het leven van de mensen en hun godsdienst. Het is mij toen opgevallen dat de meeste mensen naar hetzelfde op zoek waren. Veranderingen, voldoening, erkenning, liefde en succes.

Ik bleef zoeken omdat ik graag wilde begrijpen en begrepen worden. En vooral ook om uit een depressief gevoel en de vreselijke angst- en paniekstoornissen te komen. Ja, deze angst- en paniekstoornissen hebben mijn hele leven overheerst en mij de afgelopen jaren helemaal weerhouden in actie te komen.

Ik kon gewoon niet geloven dat ik of pilletjes moest slikken, of eraan moest wennen dat ik de deur niet meer uit zou kunnen.

Vanuit de overtuiging dat het met zekerheid niet de bedoeling van het leven kan zijn, dat een mens met zulke gevoelens zou moeten overleven of pilletjes moet slikken, begon ik met een vele jaren durende zoektocht om hier eruit te komen.

Dat ik het huis niet meer uit durfde te gaan heeft mij de mogelijkheid gegeven veel te studeren onder andere Psychologie, Cognitieve gedragstherapie en natuurlijk ook over angst en paniekstoornissen. En het is mij met wat inspanning gelukt de bijna 18 jaar durende straatvrees (agorafobie) te overwinnen. Ook is het mij gelukt uit de steeds weer terug kerende depressie te komen.

Door mijn eigen ervaring hiermee, wil ik nu anderen met behulp van tools uit de neurowetenschap helpen hun depressie (burn-out), angst- en/of paniekstoornissen veel sneller te overwinnen.

Ik heb een aantal workshops en opleidingen gevolgd en ook wat ‘diploma’s verzameld’. Onder andere in Personal Coaching, Counseling, Stervensbegeleiding, Regressie- en Hypnotherapie, Master Energetische Therapie naar Energetic Therapy/Janosh, Quantum-Touch, Blue Dot Energie Healing, Reconnectieve Healing. Ook heb ik mij beziggehouden met Edelsteen- en Bachbloesemtherapie, Spirituele Ontwikkeling. Ook heb ik mij vele jaren bekwaamd in natuurlijke en gezonde voeding wat in een eigen moestuin heeft geresulteerd.

Mijn invoelend vermogen in anderen en in bepaalde situaties biedt nu jou en mij de mogelijkheid, effectief op verschillende niveaus met elkaar te werken. Denk hierbij niet alleen aan lichaam, geest en ziel, maar vooral ook aan gevoel.

Uit ervaring weet ik, dat alleen luisteren naar het verstand zonder het juiste gevoel erbij te betrekken, op den duur niet de gewenste veranderingen oplevert. Het terugvallen in oude patronen kan daarom zeer frustrerend en teleurstellend zijn.
Te vaak rennen wij onbewust achter voldoening, erkenning, waardering, financiële beloning en/of uitdaging aan. Dat houdt ons in het oude bekende hamsterrad. Het lijkt dat wij de uitgang niet kunnen vinden. Zo blijven wij in ongewenste situaties hangen. Dat hindert ons, in onze eigen kracht en macht te komen, en ons prachtig potentieel te kunnen leven.

Om echte veranderingen in je leven te brengen moet je juist durven eruit te stappen en over de drempels,
die je pad beslist gaan kruisen, heen gaan.

De bedoeling van gedachten is gevoelens te creëren en deze groeien uit tot emoties. Emoties hebben als doel jou aan te zetten tot actie = DOEN
Dat inzicht heeft mij ertoe aangezet mijn leven te veranderen.

Ik geloof dat elk mens het vermogen in zich draagt, het leven op elk gewenste moment een andere richting te geven.

Het zal fijn zijn als niemand deze weg alleen zou moeten gaan. Ik had heel graag hulp gehad, maar kon helaas in het medische circuit of familie, niemand vinden, die mij belangrijk genoeg vond om naar mij met echte belangstelling in mij te luisteren.

Ik kon niemand vinden die de moeite wilden doen mij in de buitenwereld te begleiden. Ze bleven lekker op hun stoel zitten, hielden de tijd in de gaten of wilden dat ik de ‘arme’ big pharma ondersteunde. Omdat ik dat niet wilde, hield men mij voor dat ik niet mee wilde werken en eigenwijs was. Op die manier kon men mij helaas niet helpen.

Als jij kiest om met mij te gaan werken, sta ik je met mijn passie, levenservaring en kennis ter beschikking.
Met liefde en toewijding aan jouw succes ga ik jou uitdagen, prikkelen en confronteren, maar ook inspireren en motiveren.

Ik heet je graag in mijn coachingspraktijk in Hoofddorp welkom.