4 oktober 2016

Persoonlijk

Burn-out of angsten overwinnen in Hoofddorp

Zowel depressies, als ook burn-out en angsten zijn mij niet onbekend. Ik heb er vele jaren mee geworsteld.
Door mijn eigen ervaring hiermee, wil ik nu anderen met behulp van tools uit de neurowetenschap helpen hun depressie, burn-out, angst- en/of paniekstoornissen op een snelle en effectieve manier te overwinnen.

Mijn hoogsensitiviteit, helder voelen, helder weten en creativiteit zijn inmiddels mijn grootste gaven. Ze hebben mij al op jonge leeftijd tot een heel natuurlijke inspiratiebron voor mijn omgeving gemaakt, zonder dat ik mij hiervan bewust was.

Mijn naam is Brigitte Berg.
Ik ben 1955 in Kassel, Duitsland geboren.
In 1996 ben ik met een Nederlandse man getrouwd en dat is de reden waarom ik nu in Hoofddorp woon.

Door mijn eigen lijdensweg ontstond al vroeg de behoefte na meer kennis om veranderingen in mijn leven aan te kunnen brengen. Ik vroeg mij af wat in anderen omgaat, waarom zij mij niet konden begrijpen ondanks wij dezelfde taal spraken.

Ik bleef zoeken want ik wilde graag begrijpen en begrepen worden. En vooral wilde ik uit een depressief gevoel en de vreselijke angst- en paniekstoornissen komen. Ja, deze angst- en paniekstoornissen hebben een groot deel van mijn leven overheerst en mij de afgelopen jaren helemaal weerhouden in actie te komen.

Ik kon gewoon niet geloven dat ik of pilletjes moest slikken, of eraan moest wennen dat ik de deur niet meer uit zou kunnen.

Vanuit de overtuiging dat het met zekerheid niet de bedoeling van het leven kan zijn, dat een mens met zulke gevoelens zou moeten overleven of pilletjes moet slikken, begon ik met een vele jaren durende zoektocht om hier eruit te komen.

Het is mij met wat inspanning gelukt de burn-out en de bijna 18 jaar durende straatvrees (agorafobie) te overwinnen. Ook is het mij gelukt uit de steeds weer terug kerende depressies te komen.

Mijn invoelend vermogen in anderen en in bepaalde situaties biedt nu jou en mij de mogelijkheid, effectief op verschillende niveaus met elkaar te werken. Denk hierbij niet alleen aan lichaam, geest en ziel, maar vooral ook aan gevoel.

Uit ervaring weet ik, dat alleen luisteren naar het verstand zonder het juiste gevoel erbij te betrekken, op den duur niet de gewenste veranderingen oplevert. Het terugvallen in oude patronen kan daarom zeer frustrerend en teleurstellend zijn.

Te vaak rennen wij onbewust achter voldoening, erkenning, waardering, financiële beloning en/of uitdaging aan. Dat houdt ons in het oude bekende hamsterrad. Het lijkt dat wij de uitgang niet kunnen vinden. Zo blijven wij in ongewenste situaties hangen. Dat hindert ons, in onze eigen kracht en macht te komen, ons prachtig potentieel te kunnen leven.

Om echte veranderingen in je leven aan te brengen moet je juist durven eruit te stappen en over de drempels,
die je pad beslist gaan kruisen, heen gaan.

De bedoeling van gedachten is gevoelens te creëren en deze groeien uit tot emoties. Emoties hebben als doel jou aan te zetten tot actie = DOEN
Dat inzicht heeft mij ertoe aangezet mijn leven te veranderen.

Ik geloof dat elk mens het vermogen in zich draagt, het leven op elk gewenste moment een andere richting te geven.

Het zal fijn zijn als niemand deze weg alleen zou moeten gaan. Ik had heel graag hulp gehad, maar kon helaas in het medische circuit of familie, niemand vinden, die mij belangrijk genoeg vond om naar mij met echte belangstelling te luisteren.

Als jij kiest om met mij te gaan werken, sta ik je met mijn passie, levenservaring en kennis (opleidingen) ter beschikking.
Met liefde en toewijding aan jouw succes ga ik jou uitdagen, prikkelen en confronteren, maar ook inspireren en motiveren.

Ik heet je graag in mijn coachingspraktijk in Hoofddorp welkom.