4 oktober 2016

Wie ben ik

 

Mijn naam is Brigitte Berg
Ik ben in 1955 in Kassel, Duitsland geboren.
Sinds 1995 woon ik in Nederland.

Als hoog sensitieve persoon zijn mijn gevoeligheid, helderzien, heldervoelen, helderweten en mijn creativiteit mijn grootste gaven.
Ze maakten mij al als kind tot een heel natuurlijke bron van inspiratie voor mijn omgeving, zonder dat ik mij daarvan bewust was.

Ik heb mijn gaven niet altijd als geschenk ervaren.

Depressie, burn-out, angst en paniekstoornissen zijn mij niet onbekend.
Ik heb er van kleinst af aan tegen gevochten.

Door mijn eigen leed ontstond er al vroeg de behoefte aan meer begrip en kennis. Ik vroeg mij af wat er in anderen voorging en waarom ze mij niet konden begrijpen, ook al spreken we dezelfde taal. Zelfs de vele reizen door verschillende landen over de wereld gaven mij geen acceptabele antwoorden.

Ik bleef zoeken omdat ik begrijpen en begrepen wilde worden. En bovenal wilde ik uit de depressieve gevoelens en de vreselijke angsten komen. Deze angsten hebben het grootste deel van mijn leven gedomineerd, waardoor ik uiteindelijk bijna 15 jaar geen normaal leven heb kunnen leiden, wat mij in een sociaal isolement heeft gebracht.

Ik heb mij gewoon in de slacht-offer rol laten glijden zonder dat ik mij hiervan bewust was. Op een dag ontmoette ik eindelijk iemand die eerlijk tegen mij zei wat er aan de hand was. Dat deed pijn maar was dringend noodzakkelijk. Ik ben er heel dankbaar voor.

Omdat ik ervan overtuigt ben dat het niet het doel van het leven kan zijn, dat een mens met stress of angst of depressie moet overleven of pillen moet slikken, begon ik intensief te zoeken naar een oplossing voor de lange termijn.

Met enige moeite slaagde ik erin om burn-out en de aanhoudende angststoornis (onder andere agorafobie) te overwinnen. Zelfs de terugkerende depressies behoren tot de verleden tijd.

Mijn intuïtie en empathie, verschillende trainingen en studies in onder andere psychologie, coaching, verschillende energetische healing systemen, stervensbegeleiding, werking en betekenis van chakra’s en kleuren, medialiteit en voeding bieden jou en mij de mogelijkheid effectief op verschillende niveaus met elkaar te werken. Denk hierbij niet alleen aan lichaam en geest, maar vooral ook aan gevoel.

Ik ben zeker dat elk mens het vermogen heeft om zijn of haar leven op elk moment te veranderen.
Dat is vaak niet makkelijk en daarom wil ik je een luisterend oor bieden.

Niemand zou dit pad alleen en zonder hulp moet bewandelen.

Als jij ervoor kiest om met mij samen te werken, sta ik jou met mijn passie, mijn levenservaring en mijn kennis ter zijde.
Met liefde en toewijding aan jou succes zal ik je uitdagen, aanmoedigen en confronteren, maar ook inspireren en motiveren. Als intuitïeve coach en medium gebruik ik al mijn mogelijkheden om jou van dienst te zijn.

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk in Hoofddorp.  Ik werk niet alleen offline met jou maar ook online via Messenger telefoon of Spkype.
Op die manier hoe je niet eens het huis uit. Je bespaart tijd en reiskosten, en je kan lekker in je eigen omgeving blijven.