Coronavirus en co.

Coronavirus, je hoort niets anders meer.Coronavirus

Ja, de energieën zijn hevig de afgelopen weken en wat komt dan beter als weer iets dat angstig maakt, zoals het coronavirus.

De media houdt ons continu bezig met nieuws over het coronavirus, of je het wilt horen of niet, je ontkomt er niet aan. Het moet ons angstig maken en vooral van elkaar scheiden. Dat is de bedoeling van het coronavirus. Het laat ons zien wat gaat en wat niet. Het gaat ons steeds meer beperken, wij krijgen nog meer voorschriften en verantwoording wordt een staatszaak. Eigen verantwoording bestaat niet en wordt ook niet geleerd. Dus de staat schrijft ons voor wat we mogen en moeten doen. Natuurlijk om ons te beschermen. Denk hierbij ook aan vaccinaties en wat eruit resulteert – uitsluitingen.

Door angst voor het coronavirus blijven velen thuis, komen niet meer met anderen samen, hebben geen plezier meer. Angst impliceert je moet in eerste instantie voor jezelf (het kleine ego) zorgen, alleen de sterkste kan winnen. Er wordt bewust de angst voor de fysieke dood versterkt.

Maar is dat zo, moeten wij angst hebben voor het coronavirus, meer als voor andere ziektes?

Voel zelf maar je eigen energie, in je hart. Wat voel je?

En waarom worden wij in angst gehouden en van elkaar vandaan gedreven?

Is het omdat te veel mensen ermee bezig zijn met op elkaar toe te gaan? Meer medeleven te voelen, samen willen werken, plezier met elkaar willen hebben, meer verbinding en liefde onder elkaar ontstaat? Vooral meer liefde zonder voorwaarden en meer vanuit het hart?

 

Ken je de wetten van Newton?

De 3e wet van Newton zegt dat krachten altijd in paren optreden en elkaar versterken. Bijvoorbeeld kracht = tegenkracht, werking = tegenwerking, aanval = verdediging, actie = reactie.

Op het moment is angst de actieve kracht (actie), de aanval en als ik op hetzelfde moment met angst reageer(reactie) en in de verdediging ga, wat gebeurt dan?

Wij staan continu angst-energie tegenover, niet alleen nu met het coronavirus en als wij meegaan versterken wij op hetzelfde moment de angst-energie, wij voeden haar. Dus de angst krijgt nog meer kracht.
Willen wij dat?

Hoe zit het bij jou?
Kan je in je hart blijven, in de liefde, dan is je immuunsysteem sterk en je wordt niet ziek. Alleen angst maakt ziek. Ik ben overtuigd, alles ziektes komen uit de angst. Als Ik leer bij mijzelf te blijven, in de liefde, tevreden ben met wat ik heb gecreëerd, dan blijf ik ook gezond. Maar dat leren wij niet en nu is het tijd. De tijdkwaliteit laat ons geen andere mogelijkheid meer om te leren bij onszelf aan te komen. Eerlijk en authentiek te worden.

Laat jij je meeslepen in angst of blijf je in je hart, in de liefde? Kan je corona ook als kans zien voor een nieuw begin?

Jij en ik, wij allen krijgen op het moment een grote kans om bij onszelf aan te komen of te blijven. Dinge nieuw te beoordelen, zien wat echt belangrijk is. Kijken heb ik dit of dat nodig om blij te zijn? Spelen en dansen, lezen en meditatie zijn wondervolle moglijkheden om van te genieten.
Het is een uitdaging om te kijken waar sta je.

Als je meer wilt weten over angst en het loslaten ervan, dan kijk hier.

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.