Schaamte

Schaamte maskSchaamte

Schaamte, er wordt niet echt over gesproken.

Energieblokkades ontstaan hoofdzakelijk uit angst. Hierbij gaat het niet om de angst die je leven bedreigt. Nee, die angst trekt, nadat de situatie weer veilig is, weg.

Maar angst heeft vele namen. Ik heb inmiddels door vele gesprekken de ervaring gemaakt dat de vele mensen angst voor schaamte hebben. Bij angst denk je niet per se meteen aan schaamte.
Vooral vrouwen hebben veel last van schaamte. (Mannen ook, maar vaak andere thema’s). Er zijn nog vele taboe thema’s in verband met schaamte, terwijl bijvoorbeeld processen in het lichaam zoals menstruatie, ontlasting, boeren, winderigheid heel natuurlijk zijn.
Zelfs op seks ligt nog schaamte, ondanks er veel over wordt gekletst, maar wie gaat er echt op in als er ‘problemen’ zijn.

Wij mensen zitten vaak met dezelfde angsten.

Iedereen ervaart dezelfde uitdagingen met een lichaam waar natuurlijke processen in plaats vinden, met zwaktes en sterktes. Normaal gesproken, geen reden om je te schaamen of angst te hebben.

Maar ben jij je hiervan bewust?

Als jij je hiervan bewust was, is er geen angst voor schaamte of afwijzing. Als jij jezelf bent, word je echt niet uitgelachen als je laat zien dat je kwetsbaar bent, dat je niet altijd sterk bent, of als je laat zien wat je wilt of niet wilt. Integendeel. Het is een teken dat je ook je zwakheden hebt geaccepteerd. Niemand heeft alleen sterke kanten en het wordt tijd dat wij als mensen ons realiseren dat ook de zogenaamde zwakke kanten bij ons horen. Ze moeten niet verstopt worden, afgewezen of ontkend worden. Iedereen heeft behoeftes die vervult dienen te worden.

Wij praten vaak van perfect zijn, maar dat betekent niet dat wij geen zwakheden mogen hebben. Nee, perfect zijn betekent dat alles van jou is en zo hoort te zijn. Het is daarom belangrijk dat jij stopt je zelf te veroordelen. Neem je aan zoals je bent, met je sterke en zwakke punten.

Energieblokkades, die zich op den duur in ziektes manifesteren, ontstaan uit de weerstand tegen delen van jezelf. Jij bent in weerstand met je zelf omdat jij je verzet jezelf te zijn. Wat voor een gedachte en wat voor een ontdekking als je echt hierover na gaat denken en voelt wat weerstand met je doet.

Als jij in staat bent jou te accepteren zoals je bent, je volledig aan te nemen, jezelf te eren, ken je geen schaamte, geen angst, je bent niet langer in weerstand. Energieblokkades kunnen oplossen en ziekten kunnen zich niet langer manifesteren.

Je bent hier om jezelf te uiten, niet om anderen te behangen. Als jij je bewust bent dat wij met alles wat er is verbonden zijn, omdat alles, wij en alles om ons heen lichtenergie is, is het voor jou vanzelfsprekend anderen niet bewust te willen kwetsen. Dan weet je ook dat jouw schaamte en de angst ervoor sterker wordt en zich ook met anderen verbindt, omdat ze meer energie krijgt.

Bij jezelf te blijven betekent niet, dat je geen uitdagingen meer tegenkomt. Het betekent dat jij je van de uitdaging bewust bent en aanneemt wat het moment je laat zien. Dan heb je de kans te kijken welk deel van jou nog niet bewust is waargenomen en daarom ook nog niet door jou is geaccepteerd. Het leven is uitdaging, elke dag weer en ze helpen je te groeien. Als je anderen wilt behagen en angsten, die kunnen zijn ontstaan uit schaamte door schuld, dwang, misbruik, geweld, verwijt, spijt, woede enz., gaat onderdrukken, ontstaan energieblokkades en jouw leven voelt zwaar, stroperig en als gevecht aan.

Als je steeds meer leert bij jezelf te zijn stelt het leven andere uitdagingen ter beschikking en het is prachtig om te ervaren hoe je op een andere manier ermee om gaat. En dat is, wat mij betreft fantastisch, ook al zie ik dat niet elke dag zo, maar steeds vaker.

Vaak vallen de eigen energieblokkades niet eens op, en hier kan ik je van dienst zijn. Wil je een intuïtief gesprek waar ik naar de kleuren om je heen kijk, dan neem gewoon contact met mij op.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.