Bewust zijn

bewust zijnBewust zijn in allem was ik denk, voel en doe? Tuurlijk niet.

Bij mij is vannacht weer iets heel speciaals gebeurt.
Zeker, ik kan begrijpen dat niet iedereen enthousiast is over de toestand in die wij ons nu bevinden.
Maar iemand die in staat is voorbij de angst te zien, wordt zich bewust dat wij niet hier op aarde zijn om materiële dingen te hamsteren, ons eraan te hechten en met angst erover te waken. Trouwens, wist je, dat om angst te voelen, die op dit moment niet real bedreigend is, je met je gedachten en gevoelens in het verleden of de toekomst moet zijn. Dit gewoon ter info.

Als wij ons eens echt bewust maken dat alles op aarde vergankelijk is, ook wij, een weten dat wij graag onderdrukken, dan zou de angst minder kunnen worden.

Wij hebben angst, omdat wij denken iets te kunnen verliezen wat wij uiteindelijk sowieso verliezen. Hier gaat geen weg aan voorbij of wij dat nu negeren of niet.
Alles hier op aarde is ons tijdelijk gegeven, alles hier heeft een vervaldatum.

Kan de gedachte niet ook plezierig zijn, als wij gewoon begrijpen, wij laten ons lichaam achter, maar op onze geest wacht een nieuw avonduur.
Is dat niet prachtig?

Als je eens serieus over nadenkt, kan je niets verliezen, maar wij allen kunnen heel veel winnen als wij erkennen dat iedereen op zijn eigen manier uniek is.
Jij, ik, je baas, je buurman, buurvrouw, broer en zus, alle mensen hebben speciale gaven en talenten, die niemand anders op dezelfde manier in de wereld kan brengen.

Er zijn maar heel weinig mensen, die dat ook doen omdat ze zich hiervan bewust zijn.

Wist je dat wij middels onze emoties (heel belangrijke 80%) en gedachten, nu nog heel onbewust, ons leven creëren?
Dat wij een enorme creatieve kracht hebben? Wij benutten deze kracht dagelijks helaas onbewust en laten ons leven bepalen door ons verstand.

Nu is het een heel belangrijke tijd in die steeds duidelijker wordt, als wij ons leven op een bewuste manier scheppen, dan hebben wij allemaal de kans iets heel speciaals mee te maken.
Je kan je leven creëren zoals jouw ziel en hart het willen. Dat waarvan je droomt maar waarvan je gelooft, het is niet mogelijk omdat…..

Precies, dat ‘omdat’ houd je tegen.

En vannacht is er weer iets heel bijzonders in mij gebeurt.
Niet echt verbazend, ik houd mij al lang bezig ‘waker te worden’ op een heel gedreven manier. Ik kan niet anders. Het wordt steeds duidelijker.
Via intuïtie en verstand stromen de informaties binnen over wie en wat ik ben, wat ik wil en wat tijd voor mij betekent. Dus ik ben aan het veranderen en als ik verander, verandert ook alles om mij heen. De kennis hiervan maakt mij gewoon blij.

Dus gisteravond was er “zo’n proces” aan de gang in mij, wat me eerder heel bang zou hebben gemaakt.Ik lag in mijn bed en voelde een bijna pijnlijk sterk stromen tussen mijn hart, fontanel en mijn voorhoofd, terwijl mijn onderlichaam en voeten erg zwaar op de matras lagen. Wij kennen deze punten ook als hart chakra, kroonchakra, derde oog en wortel chakra.
Het was heel sterk te voelen, zelfs de richting, hoe groot, de verdeling, alles kon ik bewust voelen.

Überhaupt is nu de tijd om te voelen.

Er verandert het een en ander in ons lichaam, hij wordt voorbereidt op een nieuwe tijd, zou je kunnen zeggen. Wij worden doorlaatbaarder, lichter. Je voelt het misschien ook. Dan word je af en toe duizelig, of je hebt het zwaar, wordt prikkelbaar en denkt het ligt aan de situatie, pijn hier en daar omdat oude traumata en blokkades, die ons lichaam vastgehouden heeft, aan het licht willen komen.

Het lichaam zal toekomstig veel meer creatieve energie door kunnen laten stromen. Het kan meer vitaliteit en meer van de ziel uitdrukken. Wat weer goed is omdat er minder ziektes ons de weg moeten wijzen. Onze intuïtie, ons innerlijke stem laat ons weten dat het hart de juiste verbinding in het leven is en het verstand nodig is om te navigeren. Als wij op het verstand vertrouwen, zijn wij dag voor dag in dezelfde richting onderweg omdat het verstand zijn weten uit herinneringen haalt en meent ons te laten weten wat het voor veilig beschouwd. Neem dus je innerlijk stem weer serieus, luister ernaar en laat het verstand zijn gang gaan. Je moet niet na alles luisteren wat erin je hoofd circuleert. Ik wens iedereen van harte het allerbeste, vooral gezondheid aan hart en verstand.

Wil jij ook bij jezelf aankomen?
Wij moeten echt niet alles alleen uitzoeken, wij mogen echt samenwerken 😉
Als je met mij een tijdje op stap wil neem gewoon hier contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.