Eigen verantwoording – gezondheid

Gezondheid is het allerbelangrijkste in het leven van bijna elk mens. Er zijn maar weinig mensen die veel geld nog voor gezondheid zetten.

eigen verantwoording

Eigen verantwoording voor gezondheid.

Door de verhoging van mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde gevoel heeft zich mijn kijk op mijn eigen verantwoording voor mijn gezondheid nog meer versterkt.
Ik had in de loop der jaren al geleerd, dat gezondheid veel met eigen verantwoording te maken heeft. Zeker omdat ik continu aan het zoeken was hoe ik mij beter kon voelen.

Voor een paar jaren ben ik begonnen elk jaar een sap-vasten-kuur te maken. Dat beviel goed en ik kon zelfs voor mijn man gewoon koken zonder moeite. Dat ik dat kon doen heeft veel met de voorbereiding te maken. Vooral met het mentaal instellen op het doel dat ik wilde bereiken. Ik wilde mijn lichaam reinigen en hier had ik wel 10 dagen inclusief voorbereiding en opbouw voor over.
Omdat mijn bewustzijn gaat groeien en wij tegenwoordig een heleboel mogelijkheden hebben aan informatie te komen, ben ik begonnen uit te zoeken, hoe ik mijn lichaam nog beter kan ondersteunen.

Ook al had ik met sap-vasten al eigen verantwoording over genomen, zo voelde ik ook dat alleen vasten in mijn geval niet voldoende was.

Ik voelde mij wel beter naar de kuur, maar vrij snel vertoonde mijn lichaam weer allerlei pijnen en ongemakken.
De voeding die wij ter beschikking hebben is, na mijn gevoel, ver van gezonde voeding, die ons lichaam met alles voorziet wat die nodig heeft, vandaan. Zij biedt al lang niet meer wat een gezond en resistent lichaam nodig heeft. Maar niet alleen dat.
Met de voeding krijgen wij stoffen binnen die ons lichaam niet alleen geen energie geeft, maar ook nog energie neemt. Zo voelen wij ons vaak zelfs al in de ochtend moe en futloos. Pijn en spanning is in ons lichaam aanwezig, die wij meer of minder sterk voelen.
Natuurlijk spelen hier nog meer factoren en rol, maar ik wil mij op dit moment op voeding concentreren.

Na lang zoeken ben ik tot het besluit gekomen, dat ik mijn lichaam nog beter kan ondersteunen met een lever en darmreiniging. Immers heeft de lever enorm veel te verteren, wat natuurlijk ook in mijn eigen verantwoording valt. Niet alleen door voeding 😉.

Lever en darm werken zo te zeggen hand in hand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.