Gedachten over geestelijke slavernij

Geestelijke slavernij

Wat, hoor ik je denken, geestelijke slavernij? Bestaat zoiets als geestelijke slavernij überhaupt?
Ik ben ervan overtuigt dat dit bestaat. Maar hoeveel mensen denken hierover echt na of zijn zich hiervan bewust?

Al als kind was het voor mij niet te begrijpen waarom mensen, die in ‘God’ geloven, anderen zo veel ondraaglijk lijdt en pijn konden aandoen.
Hoe ‘God’ zoiets kon toelaten.
Ik hoorde iets over een oud mannetjes dat op ons neerkijkt, beoordeeld en straft. Dat ‘God’ de een ondersteunt en de ander niet.
Dat klopte niet, dat wist ik eigenlijk zeker.

Er moest iets anders zijn dat ik niet kon verstaan.

Op school hoorde ik dan iets over de tweede wereldoorlog en het lijdt dat men mensen, niet alleen van Joodse afkomst, had toegevoegd. Ik vroeg mijn grootouders en anderen hoe het zo ver had kunnen komen. De onmacht was er duidelijk te voelen. Ze waren beschaamd en zijn boos geworden. Soms zeiden ze dat is niet waar, dat zijn leugens.

Ik wist en voelde dat ik de enorme geweld en liefdeloosheid om mij heen niet kon accepteren en ook nu nog niet kan verdragen. Ik kon en kan nog steeds niet begrijpen wat dit alles met ‘God’, met Liefde, met vertrouwen en met vreugde te maken zal hebben. En omdat ik het niet begreep en ik geen antwoorden kon vinden, wilde ik met deze ‘God’ niets meer te doen hebben.
Waar waren zijn liefde en genade?

Ik kan mij voorstellen dat ik met deze gedachten niet alleen ben (geweest), dat er waarschijnlijk miljarden mensen zijn die precies zo voelen als ik.

En dan zijn wij ook al bij het probleem.
Wij zien onszelf en dat leven daarbuiten als twee verschillende realiteiten. Maar dat is niet zo en velen zijn zich inmiddels ook hiervan bewust. Wij allen zijn betrokken bij deze waanzin. Pas als wij dit herkennen, kunnen wij ook iets eraan veranderen.

Hoe is geestelijke slavernij ontstaan?

De fundamentele oorzaak van de schakeling tussen dat, wat we zien als realiteit en de manier waarop we onszelf waarnemen, is in de misschien duizenden jaren van bewuste programmering te vinden. We waren en worden nog steeds opgeleid om te geloven dat we niet verantwoordelijk zijn voor wat er buiten de vier muren van ons huis, de tuinafzetting en ons werk gebeurt. En zelfs hier nog kiezen wij anderen die wij verantwoordelijk kunnen maken, zoals onze ouders, de buren of de werkgever, ja zelfs het weer.

 • Als wij maar kunnen geloven:
  Ik ben er in elk geval niet schuld aan wat mij gebeurde en gebeurt.Wij hebben geleerd dat wij ons aan te normen en wetten van de maatschappij moeten houden, die ons steeds meer gaan beperken, dat wij ons moeten aanpassen zodat wij als gerespecteerde burger het juiste doen.Wij hebben geleerd erop te vertrouwen dat de overheid ervoor gaat zorgen dat wij veilig en wel kunnen leven.Wij hebben geleerd de waarheden van religieuze instellingen over moraal zonder enig twijfel over te nemen. De leren van de kerken stellen ons een brede vluchtweg ter beschikking en miljoenen lijken tevreden te zijn dat ze hem kunnen gebruiken.Wij hebben geleerd dat wij de behoeften van de mensen, die rijkdom en macht vertonen, moeten vervullen. Dat wij als verstandige en verantwoordelijke burger gewoon aan een van hun vastgezet aantal werkuren moeten voldoen.Wij hebben geleerd, dat alleen anderen ons het gevoel van waarde en zekerheid kunnen geven. Dat wij, als wij niet voldoen, een waardeloos individu in de maatschappij zijn en het niet verdienen geliefd te worden.Wij zijn al generatie na generatie doelbewust gemanipuleerd om te voorkomen een confrontatie met de machtigen en controle-instanties aan te gaan, die ons dagelijkse leven bepalen.

De afgelopen jaren is de geestelijk slavernij zelfs vergroot.

De afgelopen decennia worden wij met geweld en minachting tegenover het leven en de natuur overspoeld. Ik denk hierbij vooral aan mobiele telefoon, smartphone, maar ook aan iPad, (sociaal-) media, tv, films, games en zelfs kinderfilmpjes. Aan de reclame, die ons gaat hersenspoelen met spots die impliceren wat wij nodig hebben (om erbij te horen). Dat wij zoals wij zijn niet goed genoeg zijn. Dat een mens, een andere mens via operaties verbeteren kan omdat de natuur het niet goed heeft gedaan. Dat wij 100% moeten functioneren en als wij ziek worden, is er een pilletje dat ons in staat stelt, om door te gaan. Het is voor de meeste mensen belangrijker om aan de drukte van de maatschappij te kunnen voldoen, als hun lichaam gehoor te geven.

Steeds meer mensen voelen de manipulatie maar (nog) niet de geestelijke slavernij.

Ze voelen dat het niet klopt. Dat wij alleen ‘schijnbaar’ veilig en vrij zijn in de van ons allen opgerichte maatschappij.

Wij voelen door het spirituele ontwaken, dat al een aantal jaren gaande is, dat wij voor onszelf en ons leven verantwoordelijk zijn.
Wij horen nu vaak dat wij de schepper van ons leven zijn. Dat wij krachten hebben, die bepalen in welke richting ons leven zich ontwikkelen kan.
Dat wij bewust kunnen bijdragen aan dat, wat wij om ons heen willen zien. Dat dit het ware doel van leven is.
En dat is waar ook.
Nu leven wij de creaties die wij onbewust in ons leven hebben getrokken. Met al die negatieve gedachten en gevoelens.
En vooral omdat wij niet in staat zijn van onszelf te houden.
Het leven is bedoel om liefdevol, gelukkig en succesvol het bestaan te ervaren. En succesvol betekent niet per se rijk te moeten zijn, maar het mag als je dat graag wilt.

Het valt steeds meer op dat wij in een wereld vol corruptie, onverantwoordelijkheid en minachting tegenover de natuur, ja het leven zelf, gevangen zijn.

Velen worden zich ervan bewust, dat wij in een zeer meesterlijk controlesysteem leven. De geestelijk slavernij wordt langzaamaan zichtbaar.

 • Een wereldwijd regime dat angst als ‘wapen’ gebruikt:
  angst voor het onbekende, angst uitgeleverd te zijn aan de omstandigheden,
  angst geen rechten te hebben, angst om anders te zijn, angst voor de toekomst,
  angst ziek te worden, angst oud te worden (zelfs al oud uitzien maakt tegenwoordig blijkbaar angst),
  angst niet in de hemel te komen en de meeste angst hebben wij voor de waarheid.

Er zijn nog velen die de waarheid niet willen zien. Die gewoon alles zo willen houden zoals het nu is. Maar dat gebeurt niet.
Alles is in beweging. De aarde verandert en wij moeten, gewild of niet, mee veranderen.
De verantwoordelijkheid voor ons leven over te nemen betekent het doorbreken van deze steeds wederkerende ervaringen.
De overname van de verantwoordelijkheid voor het leven als geheel; dat is voor de ontwikkeling van onze samenlevingen van grote betekenis.

Het is zinvoller, creatiever en vreugdevoller als het systeem dat we nu hebben.

Om de manier van leven op aarde te herstellen moeten bewuste, verantwoordelijke mensen de controle overnemen. Door liefdevolle en begripvolle gedachten en gevoelens, door het aanvaarden van alles wat is en was, creëren zij een andere samenleving.

Elk mens kan nu al eraan bijdragen.
Door te leren op jezelf te vertrouwen, vertrouwen in het leven te hebben en je gevoel van eigenwaarde te verhogen.
Dat kan als je herkent welke macht jouw gedachten en vooral jouw emoties hebben.

Als jij bereid bent bij te dragen aan het veranderen van het leven algemeen, maar vooral van je eigen leven en niet weet hoe, wil ik je graag helpen.
Als jij wilt, kan jij zelfs de waarde, van het verhogen van je zelfvertrouwen en eigenwaarde gevoel zien en voelen.
Ik heb hiervoor methoden die je ondersteunen bij het her – programmeren van jouw systeem.

Wil je meer weten? Neem hier contact op.

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.