Geld heeft een slechte reputatie

Geld regeert de wereld en heeft een slechte reputatie.

Iedereen wil eigenlijk veel geld hebben. Maar geld is niet alleen voor velen een ‘tabu’ thema maar ook een verantwoording die velen over het hoofd zien.

Ok. Stel je wilt veel geld. Dan heb je zeker ook gehoord dat, als je lang genoeg visualiseert ‘Ik ben rijk’ je rijk kan worden?
Maar wat begrijp jij precies onder rijk zijn?

Zeker, de meeste denken bij ‘rijk’ meteen aan geld.
Maar wist je, dat andere energieën zoals het collectieve en je persoonlijke onbewuste, alsook de religie mede bepalen hoe jij over geld denkt?
En dat je gedachten en emoties de stroom van geld kunnen beperken of zelfs tegenwerken?

Ken jij de verstopten patronen die je gedachten over geld bepalen?

Vandaag wil ik het dus over geld hebben.
Hier hebben de meeste mensen een onaangenaam gevoel bij. Er wordt niet graag over gesproken ook al hebben wij het allemaal nodig om te kunnen leven.
Om bepaalde patronen te kunnen herkennen, moet men een goede intuïtie hebben en vooral dinge onpersoonlijk kunnen zien. Dat betekent dat je uit de gevoelens van schaamte en schuld moet gaan, om de dingen juist te kunnen interpreteren. Het is wel duidelijk, dat als je de patronen niet kan waarnemen, je natuurlijk ook niets aan kan veranderen.

Zelfs als je geen propleem hebt aan het eind van de maand je rekeningen te betalen, kan je problemen met het thema geld hebben, maar dan alleen op een andere niveau.
Je hebt dan wel altijd voldoende, maar misschien nooit veel meer als nodig om te overleven.

Mensen, die van werkplek willen veranderen en erover nadenken hoe zij hun ‘passie’ uit kunnen dragen, hebben het meeste probleem met zekerheid over geld.
Er zijn dan vaak gedachten, dat men niet van de passie zou kunnen leven.

Misschien wil je werken in het bereik van spiritualiteit en creativiteit?

Hier gaan geld/overleven en spiritualiteit/passie voor velen helemaal niet hand in hand. En wij hebben over vele jaarhonderden geleerd dat geld verdienen (aarde – 1ste chakra/overleven) en spiritualiteit (hemel – 7te chakra/passie) niet samen gaan.

Maar eigenlijk gaat het erom de hemel op de aarde te brengen. Mijn passie op aarde te materialiseren. Daarom zijn wij hier.
Ben jij je eigenlijk ervan bewust, dat geld uit de aarde komt? Het wordt uit materiaal gemaakt dat uit de aarde komt. Het dient mijn lichaam om te overleven. En als ik gezond wil leven heb ik voldoende geld nodig.

Nu leven wij in een tijd waar wij via de metafysica horen alles is een.

Maar geloven wij dat alles een is, omdat wij zeggen dat wij het geloven?

Als ik om mij heen kijkt, lijkt het niet zo te zijn. Dat zou namelijk betekenen dat geld en spiritualiteit, geld en mijn ziel, jij en ik alles een zijn. Dus er is niets van elkaar gescheiden, alles is een.

Wij hebben allemaal geloofsovertuigingen uit het collectief of familie geërfd. Overtuigen, die met een dogma uit de oude tijd komen. Het is gewoon ons verleden.

Door de religie hebben wij geleerd dat wij door God worden gestraft, als wij anders handelen als door de kerk was voorgeschreven. De overtuiging dat geld het begin is van alles wat kwaad met zich meebrengt, was toen heel sterk uitgedragen en lijkt ook nu nog macht te hebben. Dat komt omdat hier vele jaarhonderden macht is uitgeoefend via angst.

Maar ook binnen de spirituele beweging heb je geleerd dat je vooral moet geven en positief moet denken. Dat je de schaduw kanten over het hoofd moet zien. Maar dat is gevaarlijk. Dan zie je niet wat om je heen gebeurt.

Kijk maar naar mensen die zich inzetten voor andere mensen, voor dieren of voor de aarde. Zij hebben de moed het donker aan te kijken. Zij zijn misschien woedend geworden over dat wat om hen heen gebeurt. Op die manier konden zij in hun macht en passie komen.

Het is dus noodzakelijk deze oude (geloofs-) overtuigingen met ons allen binnen het collectieve bewustzijn te veranderen. Onze ziel heeft helemaal geen probleem met geld. Geld is energie zoals alles andere ook. Alleen onze persoonlijkheid heeft er een probleem mee, omdat het een collectieve overtuiging is. Wij moeten de overtuiging dat talenten en gaven een cadeau van God zijn en daarom gratis met anderen gedeeld moeten worden veranderen, om de waarde van onze gaven en talenten te kunnen te zien. Elk mens heeft gaven en talenten.

Zeker heb jij ook een talent/gave meegebracht.
Dat kan je als ‘God’ gegeven aanzien, maar je hebt er ook hard aan moeten werken, om de ruwe diamant te slijpen en schitteren te laten.

Kijk, je gaat altijd een deel van jou ‘verkopen’, misschien je tijd, je energie, je talenten, gaven of ervaringen.

En dan is het aan jou te bepalen wat dit deel van jou waard is. Wij leven in een wereld waar je zonder geld niet kan overleven.

Dus jouw (geloofs-) overtuigingen bepalen jouw beslissingen over jouw werk en onafhankelijkheid, over jouw waarde. Kijk zelf maar om je heen.
Dan zie je, dat wij op geen enkel ander gebied anderen en onszelf zo beschamen als over het onderwerp geld.
Misschien denk je dat is niet zo. Ik heb dat niet.
Maar denk er eens over na, wanneer jij iemand hebt veroordeeld omdat die veel geld heeft of de manier, hoe diegene ermee omgaat. Of als iemand geen geld heeft, of iemand een hoger bedrag durf te vragen voor zijn werk, als jij denkt dat die mag vragen. Het oordelen zegt heel veel over jou zelf en de patronen van jouw gedachten.  Wij moeten als mensheid ervoor zorgen dat wij ons, als het om het thema geld gaat, vrij maken van schaamte en schuld. Dat wij weer in onze eigen macht komen te staan en ons eigenwaarde met vertrouwen in ons zelf en onze talenten, gaven, vaardigheden en ervaringen bepalen.

Als je wilt, kunnen wij samen naar jou overtuigingen kijken.

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.