Beleven

Beleven wat je niet wilt.

Beleven wat je niet wilt is iets dat heel normaal geworden is. Iedereen kent het.

Waarom beleef je keer op keer wat je eigenlijk niet wilt?
Zolang je er nog niet achter bent gekomen, kan je ook niets veranderen. Dat is logisch, toch?

Het waarom is een vraag, waarover je kan mediteren en misschien vind je het antwoord. Nu is niet iedereen enthousiast over mediteren. Maar hoe kom je er dan achter wat voor een patroon zich geregeld herhaald?

Door bijvoorbeeld naar je gedachten, emoties en fantasieën te kijken.
Door je ervan bewust te worden wat precies je keer op keer gaat beleven.

Een voorbeeld:

Je hebt het gevoel dat je ander werk zou moeten doen. Er is al lang een wens in je waarvan je voelt, dat zou ik graag willen doen.  Maar toch blijf je het gewone werk doen wat je al kent. Je bent elke keer weer ontevreden en op een dag denk je, hier heb ik geen zin meer in. Misschien zou ik ermee moeten stoppen. Oeps, ineens zie je een heleboel moeilijkheden die op je af zouden kunnen komen. Je stelt aan jezelf de vragen: Hoe moet ik dat doen? Kan ik genoeg geld ermee verdienen? Ben ik goed genoeg? Kan ik dat überhaupt?

En je ziet voor je innerlijk oog dat je niet genoeg geld zou kunnen verdienen om je hypotheek af te kunnen dragen. Misschien zie je zelfs je kinderen hongeren. Je ziet je hier en daar kijken maar hebt überhaupt geen idee hoe je het moet aanpakken. Ineens hoor van binnen de zinnen die je als kind vaker hebt gehoord: Dat kan je niet. Je bent niet goed genoeg. Blijf maar lekker doorwerken, dat is veilig en je weet wat je hebt.

Je fantasie zit al in een drama voordat je überhaupt goed over de verandering hebt na gedacht.

En wat gebeurt?

Je blijft in situaties hangen die je niet wilt beleven. Waar je eigenlijk al lang voelt dat je hier verandering in aan moet brengen. Maar uit angst voor het onbekende blijf je waar je bent.

De meeste hebben al lang gehoord, geest bepaald materie en het is ook al lang wetenschappelijk bewezen.

Maar wat betekent dat voor jou?

Het betekent dat jij de schepper bent van alles dat wat je beleeft. Je bent de maker van je eigen belevingen, niet het slachtoffer!
Maar je bent vrij om je als slachtoffer te voelen.

Ook in relaties gebeurt het dagelijks dat wij ons machteloos voelen.

Ik wil je een ander voorbeeld geven:

Je leert iemand kennen. Je voelt je aangetrokken tot die mens en er is iets, dat je bekent voorkomt. Het voelt veilig. (Onbewuste herinnering aan je vader of moeder).
Je gaat met diegene een relatie aan en naar korte tijd stel je vast, er zijn niet alleen leuke momenten, maar ook momenten die je van vroeger uit je kindertijd herkent. Maar je kan de vinger niet echt op leggen. Je weet niet precies wat het is.

Je geniet het samenzijn met je partner, het is vertrouwd. Maar helaas, het gebeurt na verloop van tijd vaker dat je partner, als je iets tegen hem of haar zegt of iets wilt wat diegene anders wil of niet wil, ineens boos wordt, je aanvalt met woedende woorden.
Jij voelt je ineens klein, waardeloos, afhankelijk.
Ook dat is vertrouwd en bekend.
Je zelfvertrouwen is ineens nihil en je vertrouwt niet meer op je intuïtie. Je valt op een dag in een diep gat.
Je voelt dat je partner je niet goed doet maar je vindt geen mogelijkheid uit deze relatie te komen. Misschien ook omdat jullie kinderen hebben en je voelt je verplicht aan je kinderen. Je gaat de kringloop die al lang in je familie bestaat niet doorbreken, omdat je angst hebt een onbekende weg op te gaan.

Misschien denk de een en ander zoiets ken ik niet. Gelukkig dan.

Maar om wat gaat het? Om het waarom!

Waarom overkomen jou keer om keer dezelfde situaties die je ontevreden of ongelukkig maken en die jij niet meer wilt beleven?

Je zegt, je weet het niet. Maar je weet het!
Soms zijn er flitsen van lichte moment en er is een idee dat dit ook anders moet kunnen. Maar je blijft er niet bij stilstaan en zo gaat deze moment snel voorbij en je gaat door in jouw dagelijks leven. Op die manier kom je niet te weten waarom het gebeurt en daarom kan je ook niets veranderen.

Als je nu iemand leert kennen, die je door gesprekken laat inzien waarom je keer op keer in dezelfde situatie terecht komt, dan is er een grote kans tot verandering. Nu is deze verandering niet een, twee, drie te realiseren. Immers zit je al jaren dezelfde gedachten uit te zenden, die inmiddels een enorme macht in jouw leven hebben gekregen. Maar je weet nu, ik zou er ook anders na kunnen kijken.

Goed. Er moeten dus nieuwe gedachten komen in plaats van de oude. Velen proberen het met affirmaties. Maar dat levert niet snel resultaat op.

Het kost moeite vastgeroeste gedachten te veranderen. Zelfs als het alleen maar erom gaat stress op je werkplek, binnen je relatie of familie te veranderen. Wij zijn over het algemeen al door de dingen die ons dagelijks bezig houden overweldigd en eigenlijk continu in stress zonder het door te hebben.

De vraag is, wil je echt iets veranderen?

Immers ken je dat, wat je al zolang in je leven hebt toelaten. Maar wat gebeurt als je ineens iets eraan gaat veranderen? Dat heeft consequenties en dat maakt je bang. En zo blijf je in situaties hangen, die je ‘eigenlijk’ niet wilt beleven. Die je ontevreden en op den duur zelfs ziek maken.

Het leven is energie die voortdurend aan het veranderen is. Het is niet bedoeld om tegen je zielsverlangen in mee te gaan in wat anderen van jou verwachten. Als je doet wat anderen van jou verwachten, leef je hun voorstelling van jou leven. Ze hebben jou hun wil opgedrukt en jij durft niet meer je eigen wil, je eigen macht en zielsverlangen in de wereld te dragen.

Denk jij dat je hiervoor bent gekomen?

Als jij erover nadenkt om echt te willen veranderen, je leven zelfbewust, vol zelfvertrouwen en met een gezond eigenwaarde gevoel succesvol in wilt vullen, dan heb ik het juiste programma voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.