Schaduwkanten in Coronatijd

Schaduwkanten door Corona duidelijker?schaduwkanten

Schaduwkanten in ons zelf en in het collectief worden juist nu duidelijker.

Hoe gaat het met jou?
Heb je de sterke instroming van de energieën de afgelopen dagen (weken/maanden) ook zo duidelijk gevoeld?

Het lijkt erop dat de afgelopen maanden de eigenschappen van het derde oog worden versterkt. Het gaat om spiritualiteit, zich zelf bewust-zijn, vrijheid en vrij zijn van angst(-en). Jij en ik worden met ons eigen schaduwkanten maar ook met de schaduwkanten van het collectief geconfronteerd. Dat gaat niet onopgemerkt aan ons voorbij. Het gaat niet langer alleen om uit comfortzones en oude gewoontes komen. Nee, het gaat om een echte shift.
Ik bevind me regelmatig in een achtbaan van emoties. De ene dag vol pijn, verdriet, depressiviteit, neerslachtigheid, hunkeren naar zoetigheden en vooral naar verbondenheid met mens en natuur. En de volgende dag voel ik mijn spiritualiteit, de liefde in mij, geluk, vreugde, vrijheid. Ik ben verbonden met mijn intuïtie en vertrouw erop dat alles zinvol is wat gebeurt. Dan voel ik mij blij en ben dankbaar voor alle ervaringen. Dan voel ik rust in mijn gedachten en lichaam.
En dan weer……..

De vragen ‘wat moet ik doen, wat is het volgende’ houden mijn  hart en verstand bezig. Hoe kan ik beter luisteren naar wat ik echt wil? En wat wil ik überhaupt?

Blijf ik liever bij het oude, zelfs als veel ervan vermoeiend, uitdagend en niet langer bevredigend is? Maar heb ik niet tegelijkertijd het gevoel dat alles aan het oplossen is? Niets is zoals het was. Zeker, ik vind ook dat een verandering nodig is, maar waar gaat een nieuwe, andere pad naartoe?

Deze veranderingen gaan niet zomaar aan ons voorbij. Ik, en ik ben overtuigt ook veel andere mensen, voelen de last letterlijk op de schouders.
Er is pijn in de schouders van de last die wij als enkele mens, maar ook als collectief dragen, aan de schoudergewichten lijken zware gewichten te hangen, de druk en de pijn is duidelijk te voelen.  Af en toe overvalt mij duizelig, dan zie ik ineens niet meer duidelijk. Of ik ben zomaar misselijk, voel mij gehaast, vaak opgeblazen of heb een druk op mijn buik als ik iets gegeten heb. Het lijkt dat ik sommige voeding/emoties, vooral de schaduwkanten ervan, niet meer goed verteren kan.

Ik slaap soms super goed en diep en dan weer vele nachten helemaal niet. Dan voel ik een druk of pijn op mijn maag en/of borst, ik lig wakker tussen waarnemen en zien. Dan komen vele beelden voorbij die ik niet duidelijk kan zien en die op hoog tempo langs me heen glijden. Of ik word in de nacht waker van een stekende pijn op mijn maag die, als ik aandacht aan geef, weer verdwijnt.

Over dag voel ik vaak stromingen in mijn lichaam, alsof er versterkt elektriciteit doorgestuurd word. Ik voel hier en daar pijn in mijn hartstreek, duizeligheid, onrust en het dichtknijpen van mijn keel. Dan zweelt mijn schildklier op.

Al dat maakt mij niet meer bang, het laat mij voelen dat er veranderingen niet alleen buiten mij maar ook in mijn lichaam plaatsvinden.

Het maakt mij bewust dat mijn hartenergie sterker word. Ik voel dat het hart, het verstand en de intuïtie beginnen samen te werken, dat dat ketenen in mij, maar ook buiten mij, aan het oplossen zijn, zodat genezing op alle niveaus kan plaatsvinden. Ik voel mij verbonden met mijzelf maar ook met mijn medemensen. Ik begrijp hun angst omdat het ook mijn angst was (en soms nog is), voel medeleven voor mijzelf en anderen en het verlangen de delen wat ik te weten ben gekomen.

Dat wij, wat er ook gebeurt, als ziel nooit iets kunnen verliezen, maar altijd winnen.
Onze ziel wil groeien aan de uitdagingen van de tijd en het is aan elk mens, zelf te beslissen op welke manier hij/zij aandacht aan geeft.

Mij is bewust geworden, ik heb elke dag en in elke situatie succes. Mijn gedachten, overtuigingen en gevoelens/emoties, bewust en onbewust, creëren mijn morgen en dat altijd succesvol. De wet van resonantie maakt het onmogelijk om te falen. De frequenties van dat wat ik uitzend verbinden zich met de frequenties in het universum die ermee resoneren.
Denk aan muziek. Je hebt een piano, maar je weet niet waar de hoge C is. Wat kan je doen om erachter te komen welke snaar de hoge C is? Je neemt een stemvork en slaat het aan. De corresponderende pianosnaar zal resoneren terwijl alle anderen, die ook aanwezend zijn, stil blijven.
Zo is dat ook met de frequenties van onze overtuigingen, gedachten en emoties, bewust of onbewust. Die, die overeen komen corresponderen met elkaar terwijl alle anderen, die ook aanwezend zijn, niet ermee resoneren.

Sinds ik dat heb begrepen, voel ik mij veel beter. Ik weet nu ik heb succes in alles.

Het is aan mij erop te letten, welke overtuigingen, gedachten en emoties mij en anderen dienen, welke mij en anderen schaden toevoegen en met welke ik mij wil verbinden. Het is aan mij erop te letten of ik morgen met mijn denken en voelen van gisteren het leven verder wil creëren zoals het nu is, of wat ik moet veranderen om het leven te kans te geven nieuwe situaties, nieuwe ervaringen te materialiseren.

Als ik met anderen over mijn gedachten kan uit wisselen, helpt mij dat om nieuwe inzichten te krijgen. Is dat bij jou ook zo maar je weet niet wie je erover kan praten?
Dan heb je in mij misschien de juiste persoon gevonden. Neem met mij contact op en wij kijken samen hoe ver we kunnen komen. Ook jij ben absoluut succesvol.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.