waarheid

waarheidWaarheid – leef jij je eigen waarheid?

Sta je altijd in voor je waarheid? Hoe eerlijk ben jij?
Laat je anderen weten wat je voelt of wat je geweten je ingeeft?

Zeker, de meeste mensen zijn door hun ouders opgevoed om altijd eerlijk te zijn. Maar heb jij ook gevoelt dat eerlijk zijn je gelukkig maakt?

Of was het bij jou ook zo als bij de meeste mensen, dat je over te jaren, en vooral tijdens je opvoeding hebt geleerd: ik wordt vaak gestraft voor mijn waarheid. Als ik eerlijk ben vinden ze mij geen lief meisje / jongetje, ze hebben mij niet lief zoals ik ben, ik krijg straf, wordt afgewezen, ik krijg slechte cijfers of mijn carrièremogelijkheden slinken.

Op die manier leren de meeste mensen zich in te houden en te doen alsof.

Dat lijkt misschien veilig maar heeft tragische gevolgen op de lange termijn. Je leeft jezelf niet en dat verzwakt je zelfrespect en zelfvertrouwen, je relaties zijn vaak oppervlakkig, je creativiteit kan niet stromen, je gevoelens worden voortdurend onderdrukt, je voelt voortdurend stress waaruit ziektes ontstaan.
Zal het niet voor elk mens van belang moeten zijn, weer te leren zichzelf te zijn? Te onderzoeken wat is mijn waarheid en wat heb ik overgenomen om door anderen ‘geliefd’ te zijn?
Ik vind het absoluut de moeite waard om weer bij mijzelf te komen. Dat gaat niet 1,2,3 maar hoe eerlijker ik met mijzelf ben, hoe eerlijker ik met anderen kan omgaan. Ze moeten niet van mij houden, ook is het wel fijn als ze dat doen 😉.

Wil jij ook terug naar je oorsprong? Ervaren wie je werkelijk bent?
Dat is niet makkelijk omdat je jezelf niet kunt zien. Het is zo dat je wel naar buiten kunt kijken maar niet tegelijkertijd jezelf kunt zien.

Vanuit mijn positie kan ik je zien, horen en invoelen. Ik zie tijdens ons gesprek je aurakleuren en zie meteen veranderingen. Zo kan ik je attent maken wat jij vanuit je positie niet kunt waarnemen. Als je wilt dat ik je even begeleid neem gewoon contact op.

Wij kunnen ons prima online verbinden via Facebook Messenger of Skype. Je hoefd niet eens de straat op.

 

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.