Eenheid

EenheidEenheid – wat betekent dat?

Eenheid met alles wat is. Prachtige gedachte, toch?

Ik ben geen fan van de kerken en ik ben ook niet bijzonder goed thuis in de Bijbel, maar ik weet al van jongs af aan dat wat ik hier zie, voel en waarneem niet van God komt. Ik wist het gewoon en was ontzettend verdrietig en wilde terug naar mijn vader, naar mijn broers.

Toen leerde ik hier moeizaam hoe ik God kon zien en begrijpen. Ik heb me er lang tegen verzet. Maar na verloop van tijd verwarde ik deze wraakzuchtige, liefdeloze God die dit zei met mijn liefhebbende God, en omdat ik het niet aankon, verwijderde ik mijn liefhebbende God, die er niet meer leek, uit mijn hart. Lange tijd kon ik het woord God niet eens uitspreken zonder bitterheid.

Maar hem verbannen was niet het beste idee dat ik ooit had.

Mijn hele leven heb ik veranderingen in het collectieve bewustzijn gevoeld. Mensen begonnen te praten over ‘eenheid’ met alles en ik voelde dat er iets in zat, maar op de een of andere manier niet op de manier waarop het algemeen wordt geïnterpreteerd. Weten we wat deze ‘eenheid’ betekent?

Voor mij betekent het nu dat als ik één ben met bv. mijn broer/zus, er niemand in mijn leven komt die mij niets te geven heeft (een boodschap van de Heilige Geest) die mij dient. En ik wijs geen enkele broer/zus af, wil ze niet kwetsen, kleineren, kleineren. Het betekent naar iedereen kijken door de ogen van liefde, ook al is dat vaak moeilijk.

Als een broer/zus in mijn leven komt, hoor ik dan de boodschap die ze me moeten vertellen?

Tot nu toe valt het me zwaar. Omdat ik mezelf klein, waardeloos en overbodig maakte, kreeg ik de berichten niet. Ik heb het zelfs afgewezen, ook al was het een serieus compliment of een statement. Ik kon het niet accepteren. (Oeps)

Ja, dat met de acceptatie begreep ik ook niet. Ik dacht, wat moet dat nou betekenen? Ik kan accepteren. Alleen miste ik iets heel belangrijks, namelijk dat het niet gaat om dingen die vergankelijk zijn en niets toevoegen aan mijn geest dat me dichter bij mezelf en God brengt (de bron, de bron van het leven,  het licht en welke andere woorden we er ook voor gebruiken).

Ik las een duidelijke bevestiging in het boek ‘Een cursus in wonderen’.

Daar staat en ik citeer:

Welke boodschap je broer je geeft, is aan jou. wat vertelt hij je? Wat zou je willen dat hij je vertelt? Jouw beslissing over hem bepaalt welk bericht je ontvangt. Bedenk, dat de Heilige Geest in hem is en dat Zijn stem (die van de Heilige Geest) door hem (mijn broer/zus) tot jou spreekt.

Wat kan zo’n heilige broeder anders zeggen dan de waarheid? Maar hoor je ze?

Je broer realiseert zich misschien niet wie hij is, maar er is een licht in zijn geest dat dat wel doet. Dit licht kan in je geest schijnen, de waarheid in zijn woorden brengen en je in staat stellen ze te horen. Zijn woorden zijn het antwoord van de Heilige Geest aan jou.

Wat een openbaring toen ik begreep wat daar staat.

 

Over Heiliger geest kan hier ook nog lezen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.