Energieblokkades

EnergieblokkadesEnergieblokkades ontstaan hoofdzakelijk uit angst. Niet de angst voor iets dat ons leven bedreigt, nee, het zijn angsten die ons klein houden.

Ik heb ergens gehort of gelezen dat de meeste mensen angst voor schaamte hebben. En als ik goed erover nadenk, dan klopt dat ook.

Vooral vrouwen hebben veel last van schaamte. (Mannen ook, maar vaak andere thema’s). Er zijn nog vele taboe thema’s terwijl bijvoorbeeld processen in het lichaam zoals menstruatie, ontlasting, boeren, winderigheid heel natuurlijk zijn.
Zelfs op seks ondanks er veel over wordt gekletst, maar wie gaat er echt op in als er ‘problemen’ zijn.

Angst anderen teleur te stellen is ook zo een groot thema. Voortdurend zijn de meesten ermee bezig anderen tevreden te stellen. In allereerste instantie de familie, vooral de moeder of vader. Later doe je alles om je kinderen te plezieren. Iets van de nieuwere tijd. Vroeger waren je ouders je ouders, geen vriendjes. Het was niet per se leuker maar, tenminste ik heb wel nog geleerd rekening te houden met anderen. Ik heb geleerd tegenover anderen niet meedogenloos te zijn.

Wij zitten vaak met dezelfde angsten.

Iedereen ervaart dezelfde uitdagingen met een lichaam waar natuurlijke processen in plaats vindt, met zwaktes en sterktes.
Dus geen reden om je te schaamen of angst te hebben.

Als wij ons hiervan bewust zijn, is er geen angst voor schaamte of afwijzing. Als jij jezelf bent, word je echt niet uitgelachen als je laat zien dat je kwetsbaar bent, dat je niet altijd sterk bent, of als je laat zien wat je wilt of niet wilt. Integendeel. Het is een teken dat je je zwakheden hebt geaccepteerd. Niemand heeft alleen sterke kanten en het wordt tijd dat wij als mensen ons realiseren dat ook de zogenaamde zwakke kanten bij ons horen. Ze moeten niet verstopt worden, afgewezen of ontkend worden.

Wij praten vaak van perfect zijn, maar dat betekent niet dat wij geen zwakheden mogen hebben. Nee, perfect zijn betekent dat alles van jou is en zo hoort te zijn. Het is daarom belangrijk dat jij stopt je zelf te veroordelen. Neem je aan zoals je bent, met je sterke en zwakke punten.

Energieblokkades, die zich op den duur in ziektes manifesteren, ontstaan uit de weerstand tegen delen van jezelf. Jij bent in weerstand met je zelf omdat jij je verzet jezelf te zijn. Wat voor een gedachte en wat voor een ontdekking als je echt hierover na gaat denken en voelt wat weerstand met je doet.

Als jij in staat bent jou te accepteren zoals je bent, je volledig aan te nemen, jezelf te eren, ben je niet langer in weerstand. Energieblokkades kunnen oplossen en ziekten kunnen zich niet langer manifesteren.

Je bent hier om jezelf te uiten, niet om anderen te behangen. Als jij je bewust bent dat wij met ons allen, en met alles wat er is, verbonden zijn, is het voor jou vanzelfsprekend anderen niet bewust te willen kwetsen. Maar het kan gebeuren, dat een ander zich gekwetst voelt als jij je eigen waarheid spreekt. Als jij bij jezelf blijft. Dan heeft der ander nog een lesje te leren en je hoeft de gekwetste gevoelens van de ander niet over te nemen.

Bij jezelf te blijven betekent niet, dat je geen uitdagingen meer tegen komt. Het betekent dat jij je van de uitdaging bewust bent en aanneemt wat het moment je laat zien. Dan heb je de kans te kijken welk deel van jou nog niet bewust is waargenomen en daarom ook nog niet door jou is geaccepteerd. Het leven is uitdaging, elke dag weer. Je eigen uitdagingen helpen je te groeien, maar ook de uitdagingen die je overneemt als je niet jezelf bent. Dat is het doel van het leven in deze lichaam. Het is wel een verschil als jij jezelf bent. Dan weet je wat je moet doen om de uitdaging te meesteren. Als ze gekomen zijn omdat je iemand anders wilt behagen, dan voelt het zwaar, stroperig en als gevecht aan.

Als je steeds meer bij jezelf bent stelt het leven andere uitdagingen ter beschikking en het is prachtig om te ervaren hoe je op een andere manier ermee om gaat. En dat is, wat mij betreft fantastisch, ook al zie ik dat niet elke dag zo, maar steeds vaker.

Vaak vallen onze eigen energieblokkades niet eens op, en hier kan ik je van dienst zijn. Wil je een intuitiv gesprek neem dan gewoon contact met mij op.

 

Dit bericht is geplaatst in Angst . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.