Vragen

VragenVragen die jij jezelf kan beantwoorden …

3 belangrijke vragen die je leven, vooral je gezondheid, kunnen veranderen.

Wij hebben allemaal met uitdagingen te maken die door velen nog als problemen worden gezien. Alleen al het woord problemen heeft een andere trilling als uitdagingen.
Voel zelf eens wat de woorden met je doen.
Voelt problemen bij jou ook zwaarder?

Bij uitdagingen heb ik bijvoorbeeld het gevoel, ok, iets nieuws, eens kijken wat ik ermee kan. Het heeft meer een uitnodigende trilling.

Als jij vanuit gewoonte meer in termen van problemen denkt, laat het ook zien, dat je ver vandaan bent van wat je kunt en wilt. En dan is de stresslevel ook hoger als bij het zien van uitdagingen.
Als je dan nog erachter kunt komen waarom je eigenlijk zoveel stress ervaart, kan jou zelfhelende vermogen veel beter werken. Hoe minder stress in jouw lichaam, hoe meer de liefde het zelfhelende vermogen activeert. De mate waarin je jezelf gek maakt, bijvoorbeeld door het laten overweldigen van emoties zoals angst, verdriet, pijn, zorgen of onzekerheid, laat het lichaam op den duur ziek worden.

Daarom zijn vragen zoals onderstaande geen luxe tijdverspilling.

Wat wil ik?
Wat is voor mij belangrijk?
Wat zijn mijn waarden?

Neem echt de tijd om erom na te denken. Het liefst niet morgen, maar nu.

Waarom? Omdat het je zelfhelende vermogen versterkt.

Als jij in stress raakt ben je in weerstand tegen iets of iemand. Als je bijvoorbeeld niet de waarheid verteld tegen iemand, lieg je in eerste instantie tegen jezelf.

Om een voorbeeld te geven:
Je bent uitgenodigd bij een vriendin maar hebt eigenlijk geen zin om te gaan. Je verzint een smoesje waarom je niet kan komen. Je liegt dus en blijft niet bij jezelf. Je zou beter kunnen zeggen, ik heb er nu geen zin in. Dat is eerlijk. Maar je ervaart dan helaas zelf ook stress omdat je niet geleerd hebt bij jezelf te blijven. Je liegt uit angst voor afwijzing, omdat je bang bent je vriendin zou boos op je kunnen worden, net als toen je nog kind was en je ouders of iemand die voor jou iets betekende boos zijn geworden omdat je zei wat je voelde of dacht.

Als je nu verder denkt over mijn voorbeeld gaat dit ook andersom. Als je liefde voelt voor jezelf, worden ook de relaties met anderen liefdevol en eerlijk.

Als wij niet bij onszelf kunnen blijven, of weer leren wie wij eigenlijk zijn, ontstaan er in het lichaam energieblokkades. Onze vitale levensenergie wordt geblokkeerd en onze organen worden minder gevoed. Hierdoor daalt ook het zelfhelende vermogen.

Vind jij jezelf waard om stress te verminderen door bovenstaande vragen aan jezelf te beantwoorden of vind je het gewoon tijdverspilling?

Soms is het moeilijk deze vragen de beantwoorden. Dat ligt eraan dat wij onszelf niet so eerlijk beoordelen of kunnen zien.
Als jij meer zelfliefde en zelfvertrouwen wilt opbouwen, zodat je ook eerlijker tegenover jezelf en anderen kan uitspreken wat je op dat moment voelt, dan kan ik je door een Coachinggesprek helpen dieper te kijken.

Als jij je wilt laten begegleiden, neem gewoon contact met mij op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.