Liefde – het meest fout begrepen woord

Liefde – wat is het precies?

Liefde – iedereen wil ze ervaren.Liefde

Liefde – vele menen liefde geven is de betekenis van het leven en sommigen menen ook liefde ontvangen hoort erbij.

Maar liefde is niet iets dat je kan geven of ontvangen. Liefde is er altijd al. Geen leven is zonder liefde mogelijk.

Dat wordt nu zeker niet door iedereen zo gezien, daarvan ben ik mij bewust.

Na mijn eigen ervaren is het grootste probleem, of beter de grootste uitdaging, op de wereld onze definitie van liefde.

Als wij als ziel besluiten een nieuwe lichaam aan te nemen, hebben wij een reden hiervoor.
Wij willen onszelf in liefde ervaren.

Het kan zijn dat wij voor dit doel al ontelbare keren hier zijn geweest. Maar keer op keer is het niet gelukt bij onszelf te blijven. Wij hebben keer op keer weer anderen macht over ons gegeven via onze gevoelens. En zo komen wij zolang terug tot het ons gelukt is bij onszelf te blijven.  Hierbij maken wij verschillende ervaringen en zo is onze wereld zoals zij is.

Elke keer weer vergeten wij ons doel, wij verliezen ons in dat wat om ons heen gebeurd en wij voelen ons slecht omdat wij achter de liefde aanlopen. Wij doen wat anderen van ons verwachten, voldoen aan de eisen en menen niet goed genoeg te zijn om geliefd te worden. Niets is minder waar.

In onze kindheid en ook al voor onze geboorte krijgen wij stempels opgedrukt en dat gaat door tot onze ziel een ego heeft gevormd. Deze stempels zijn heel waardevol en van de ziel gewild. Het zijn de uitdagingen die wij op ons pad willen zien om eraan te groeien in het ervaren van ons zelf als liefde.

Tijdens de ongeveer negen maanden durende groeifase in onze gastvrouw (moeder) en ook nog de eerste 3 tot 4 jaar van onze kindertijd weten wij nog dat wij met alles verbonden zijn, dat wij pure liefde zijn.

Je zou kunnen zeggen, wij zijn het ‘onderbewuste’ dat nog weet, wij zijn perfect zoals wij zijn. Dat nog weet, wij zijn voor altijd met alles in liefde verbonden.

Wij weten niets van ik en jij. Alles is er gelijktijdig. Wij nemen alles op, ook de ongezegde dingen tussen ouders, de energieën om ons heen, elke correctie in ons gedrag, dat mag men niet, dat zegt men niet, dat weet je niet, je moet het zo doen. Alles, maar ook alles wordt gewoon in ons onderbewuste opgeslagen en overschrijft ons meegebracht weten.  Wij hebben in die tijd een enorme capaciteit om dingen op te nemen. Wij zijn open voor alles wat wij horen en ervaren zonder iets in vraag te stellen. Wij komen helemaal niet op de gedachte dat dat fout zou kunnen zijn.

Na verloop van tijd zijn wij ervan overtuigt dat het leven zo moet zijn en dat dat wat wij voelen gewoon fout moet zijn.

Let er maar eens op hoe kleine kinderen van zichzelf praten. Ze noemen zichzelf bij naam. Ze zeggen nog niet ik. Er is nog geen ego. Dat ontstaat er pas als wij geleerd hebben, dat er een verschil in mij en jij wordt gemaakt. Dan pas ontstaat het ego en ook het gevoel van afgescheidenheid. Wij leren jij mag alles doen en ik niet. Jij hebt de macht mij pijn te doen. En omdat wij de liefde voor onszelf langzaam aan vergeten maar wel terug willen hebben, blijven wij onszelf niet trouw. En zo geven wij de macht over onze gevoelens aan andere mensen.

En zo ontstaat een, als wij pech hebben levenslang, gevecht.

Als je het goed bekijkt is er maar een probleem op deze wereld – en dat zijn wij zelf.

Door ons aan te willen passen verliezen wij de liefde voor onszelf en zoeken deze dan in de buitenwereld.

Als wij ons echt ervan bewust worden dat WIJ de schepper van ons leven zijn, pas dan kunnen wij eraan werken deze zelf-liefde weer terug te vinden.

Dat je de schepper van je eigen leven bent hoor je tegenwoordig wel vaker, maar blijkbaar komt het nog niet bij iedereen op dezelfde manier binnen. Dat wat om ons heen gebeurd ontstaat uit onszelf, dus moeten wij de oplossing ook in onszelf vinden.  Alles wat wij om ons heen zien is ontstaan door onze gedachten, gevoelens en hoe wij vanuit onze reactie hierop handelen.

Ik wil je tot slot een voorbeeld geven hoe ik inmiddels liefde waarneem.

Stel je een wit papier met in het midden en zwarte punt voor.

 

liefde

 

 

 

 

 

Wat zien de meeste? De zwarte punt.

Wij menen de zwarte punt te zijn.

Mijn aandacht richt zich inmiddels op het witte gedeelde waar de zwarte punt in is opgenomen.

Je kan het ook zo zien:

De zwarte punt is ons bewuste deel en het witte deel is ons onderbewuste deel.

 

Dus laat ons eraan werken ons onderbewuste te herschrijven en de liefde weer terug te vinden in onszelf.

Wij zijn als eilanden in de zee, zegt William James, aan de oppervlakte gescheiden maar in de diepte verbonden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/William James

 

Ik wil je hierbij graag begeleiden en je een mogelijkheid laten zien hoe ook jij de liefde voor jezelf weer terug kan vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.