Update nieuwe uitdagingen

Uitdaging - wie ben ikUitdaging (en) – zijn vaak pittige opdrachten.

Uitdagingen zijn over het algemeen al pittig. Ik had al over mijn nieuwe uitdaging ‘Ontwikkelen van je medialiteit’ geschreven. Het werken aan jezelf en je medialiteit is een bijzondere uitdaging, dat mag ik dat nu ook weer aan eigen lijf ervaren.

Wij zijn allemaal spirituele wezens ook al zijn de meeste van ons dat vergeten. En als spiritueel wezen hebben wij allemaal mediale vaardigheden meegekregen in ons bestaan op aarde.  Sommigen zijn zich hiervan meer bewust dan anderen en zij werken dan ook, meer of minder zuiver, met de wereld die voor onze ogen onzichtbaar is.

Waarom vergeten wij onze mediale vaardigheden?

Sommigen hebben ervoor gekozen bij ouders groot te worden, die hiermee helemaal niets kunnen en zelfs bang zijn voor dat wat hun kind waarneemt maar wat zij niet kunnen zien, voelen of aanraken. Dan mag je niet erover praten, krijg je misschien zelf straf als je het blijft doen. Dat is voor een kind een grote uitdaging. Hoe kan je onder deze voorwaarden bij jezelf blijven?

Ik had zulke ouders en zo zijn mijn mediale vaardigheden lang in vergetelheid geraakt. Maar ze waren, en zijn ook bij andere mensen, nooit echt weg.

Na mate ik ouder ben geworden, heb ik weer dingen kunnen waarnemen, die je niet aanraken of zien kan. En ik was er niet bang voor, in tegendeel, ik ben er heel blij van geworden. Terwijl het algemeen omgaan met elkaar en de aarde mij behoorlijk bang hebben laten worden. Ik mis het respect en de liefde voor het leven en dat laat mij ook nu nog geregeld uit balans komen. Maar ik mocht er nog steeds niet over praten. En dan kwam de ‘New Age’ tijd waar velen in mee zijn gegaan zonder hun eigen spiritualiteit te onderzoeken of te kennen. Dat heeft de medialiteit niet per se goed gedaan. Dus bleef ik weer stil en heb geprobeerd mijn medialiteit niet waar te nemen.

Maar dat kan op den duur niet.

En zo is het nu moeizamer mijn medialiteit te (her)ontdekken en te integreren in mijn dagelijks leven, het gaat niet zomaar. Het betekent elke dag oefenen. Mijn sensibiliteit trainen valt niet mee, ondanks ik als hoog sensitief wordt aangezien. Het is een groot verschil in het voelen, zien, horen, ruiken en aanraken. In de energieën van wie je denkt overvallen te worden of de energieën met wie jij je bewust verbinden wil.

Ga bijvoorbeeld eens zitten en probeer het verschil tussen katoen en polyacryl stof op je huid te voelen zonder het in je hand te houden. Vanuit je herinnering, via visualisatie. Of probeer te ruiken wat er allemaal aan geuren in jouw kamer aanwezig zijn. Er is meestal een geur die even meer dominant aanwezig is dan andere. Andere geuren zijn vaak heel subtiel aanwezig en worden over het algemeen niet waargenomen.

Maar wat nog veel belangrijker is om mijn medialiteit op een zuivere en liefdevolle manier weer gebruiken te kunnen, om ook anderen te kunnen helpen, is mijzelf beter leren kennen.

Een beter inzicht in mijn eigen motieven en het beter lezen van mijn energieën, die de wortels van mijn eigen acties, gedachten en gevoelens zijn, valt echt niet mee. Het is niet iets dat je een, twee, drie onder de knie hebt. Maar, het is een proces waar ik plezier, verrassingen, mooie en minder mooie ervaringen met mijzelf beleef.

Ik verheug mij meer te ontdekken en heb het gevoel iets waardevols aan mijn coaching toevoegen te kunnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.