Zelfwaarneming

Zelfwaarneming – sommigen zijn er al lang mee bezig, maar…

zelfwaarneming is niet makkelijk!

Stel, je wilt iets in je leven veranderen.
Maar hoe kan je veranderen?
In eerste instantie door je zelf waar te nemen.

Zelfwaarneming, dat betekent waar te nemen, wat precies nu, op dit moment, in jou gebeurt.

Hoe voel jij je op dit moment, wat denk je, waarom reageer je zoals je reageert, waarom doe je wat je doet?
Het betekent, gewoon in contact te blijven met je zelf. In elke situatie, op elk moment.

Ben je, nu wij hier samen zijn, helemaal bij jezelf? Kan je tijdens je dat hier leest in de zelfwaarneming blijven?

Misschien ben je nu helemaal niet bij jezelf. Ik bedoel met je zelf verbonden, niet met dat wat je leest of hoort. Misschien ben je alweer bezig met herinneringen of uitdagingen. Dan betekent dan, je bent niet present in dit moment.

Dus, nemen wij aan, je wilt verandering.

Misschien wil je eindelijk wat meer tijd voor jezelf hebben om tot rust te komen, te ontspannen. Maar misschien heb je ook de connectie herkend tussen je eigenwaarde en dat wat in je leven gebeurt. En je wilt daaraan iets veranderen.
Maar misschien vind je het ook hoog tijd jezelf meer te respecteren.

Ok, gaan wij ervan uit je wilt iets veranderen.
Je voelt, ik ben niet tevreden met mijn leven zoals het is.
Klopt dat?

Wat nu heel belangrijk is, is te begrijpen, je verandert niets als je weg gaat lopen van dat wat nu is, of door te proberen iemand anders te zijn, je aan te passen.

Nee, de verandering gebeurt, als jij bewust gaat accepteren wat in jou speelt. Wie je echt bent.
Als je anders wilt zijn, als wie je echt bent, werk je tegen jezelf. Je verraad jezelf en dat maakt je zwak en ontevreden.

Je verandert doordat je bewust herkent wie je nu op dit moment bent.

Kom helemaal bewust op dit moment aan. Erken aan wat nu is, goed of niet goed, leuk of niet leuk. Neem waar wat je echt hieraan wilt veranderen. Voel wat op dit moment in jou gebeurt. Welke gevoelens zijn er?
Op die manier geef je jouw bewustzijn toestemming om helemaal in de situatie te zijn, in het nu.

De meeste tijd is je bewustzijn niet in het nu aanwezig, je bent gewoon al ergens met je gedachten.
Jouw lichaam is hier en je bewustzijn is in het verleden of in de toekomst.
Als je herkent dat je met je bewustzijn al ergens anders bent in plaats van in het nu, dan haal je bewustzijn terug. Als je op dat moment accepteert waar je nu – in dit moment – bent, wat je denkt, wat je voelt, maakt niet uit hoe de situatie nu is, als je echt aanerkent je bent nu hier, dan activeert jouw bewustzijn zijn fantastische intelligentie.

Als je jouw bewustzijn toestemming geeft daadwerkelijk op dit moment te zijn, nu echt aanwezig te zijn, in dit gevoel, in die gedachte, dan kan je superintelligente bewustzijn zijn werk doen. Het gaat aan de slag om naar oplossingen te zoeken. Dat is zijn taak.

Ik ben overtuigd dat alle ‘problemen’, die ik intussen als uitdagingen zie, ontstaan, omdat de meeste mensen niet van zich houden. Als jij jezelf afwijst, ervaar je jouw leven als constante strijd. Je vecht voor je relaties, je baan, geld en uiteindelijk je gezondheid. Het leven houd je een spiegel voor en laat je weten hoeveel jij van jezelf houdt. Je wilt ook de mogelijkheden die het leven je kan bieden pakken, maar ze vliegen aan jou voorbij. Je hebt het gevoel voortdurend om alles vechten te moeten. Dat is erg vermoeiend, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

Zelfverloochening is ver verspreid. De meeste mensen wijzen zichzelf af.
Niet iedereen die enthousiast over zichzelf praat, houd ook echt van zichzelf en niet iedereen, die anderen liefde geeft, geeft die ook aan zichzelf.

Ik weet waarvan ik spreekt. Ik mocht lang erover doen om te erkennen, dat ik absoluut perfect ben zoals ik ben. Met alle zogenoemde slechte en goede eigenschappen. Dat ik mij niet moet wegzijveren omdat ik niet aan de norm voldoe. Dat ik van mij mag houden op elk moment, ook al ben ik in de ogen van anderen te sensibel, woedend of kritisch, te enthousiast over ……en zo voort.

Om mij zelf helemaal waar te nemen, moet ik op elk moment overwegen of mijn reactie op deze situatie juist is of was, of heb ik gereageerd met een gevoel uit het verleden.

En – wil jij veranderen? En wil je misschien wat ondersteuning?
Dan kan je hier contact opnemen en wij kijken hoe ver wij samen kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.